Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları (ESPS) projesi kapsamında ilk Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

14-09-2023

7 Eylül 2023 tarihinde, Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları (ESPS) projesi kapsamında önemli bir kilometre taşı olan ilk Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı, proje kapsamındaki ilerlemeyi değerlendirmek ve gelecek dönemler için planlanan faaliyetleri incelemek amacıyla düzenlendi.

Toplantıya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi kurumlarına ait temsilciler ile proje yönetim birimi katıldı.

Toplantıda, mevcut eğitim ve akademik çerçevedeki ihtiyaçlar doğrultusunda proje faaliyetlerinin etkili bir şekilde hayata geçirilmesi için ilgili konular ve yapılacak faaliyetler detaylı bir şekilde ele alındı. Komite üyeleri, projeye nasıl katkı sağlayabilecekleri ve gerçekleştirilecek etkinlikler için proje uzmanlarından nasıl destek alabilecekleri konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

İlk Yönlendirme Komitesi toplantısı, proje hedeflerine ulaşma yolunda atılan önemli bir adımı temsil ederken katılımcılar projenin Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulunacağına dair olan inançlarını belirterek izlenebilecek yöntemler üzerinde paylaşımlarda bulundular.