MENTÖRLÜK

Proje kapsamındaki üniversitelerde burs almaya hak kazanan öğrenciler için akademik başarı, sosyal uyum ve sürdürülebilir iş fırsatları çerçevesinde mentorluk desteği sağlanacaktır. En az bir yabancı dil bilen ve öncelikli olarak bölgenin sosyo-ekonomik yapısı hakkında deneyim sahibi olan akademisyenler, mentor havuzu oluşturulurken tercih edilecektir. Her akademik yılın başında mentorlar aracılığıyla bursiyerlere kampüs hayatına adaptasyona yönelik faaliyetler yapılacak ve mentorlar, öğrencilerin akademik ilerlemelerini izlemenin yanı sıra idari konularda tavsiyelerde bulunmak, kredi transferi vb. prosedürlerle ilgili de danışmanlık yapacaktır. Mentorluk sistemi aynı zamanda öğrencilerin kampüs hayatı ile ilgili istek ve önerilerinin üniversite yönetimine iletilmesini sağlayan bir köprü görevi görecektir. Mentorluk sisteminde amaç burs hakkı kazanan öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim ve kaynaklarla buluşabilmelerine destek olmak, kendilerini tanıyarak, özgüvenlerini ve kariyer bilincini arttırarak, kendilerine yeten, topluma değer katan bireyler olabilmelerine yardımcı olmaktır.