Kimler Burs Başvurusunda Bulunabilir?

14-09-2023

Türk vatandaşı, uluslararası koruma altında veya geçici koruma altında olan öğrencilerin burs başvurusunda bulunabilecek.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Eskişehir, Karabük, Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Trabzon, Erzurum, Van, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay lisans veya lisansüstü düzeylerinde üniversite eğitimi gören Türk vatandaşı, uluslararası koruma altında veya geçici koruma altında olan; Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Edebiyat, Eğitim, Hukuk, Dil, Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp ve İletişim Fakülteleri ile bu fakültelerle ilişkili alanlarda eğitim gören öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecekler.

Burs başvurularının 20 Eylül-1 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşeceği bilgisi yer alıyor. Sonuçların ise 1 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.