ESPS Projesinin İkinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi.

22-02-2024

15 Şubat 2024 tarihinde, ESPS projesinin ikinci Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı gündemini, projenin son altı ayda yaptığı ve gelecek altı ayda yapmayı planladığı faaliyetler oluşturmuştur. Toplantıya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, YŞEY Projesi,  PİKTES Projesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi kurumlarından temsilciler ile proje yönetim ofisi temsilcileri katıldı.

Toplantıda proje ofisi tarafından mevcut bursiyer istatistikleri yanı sıra iletişim ve görünürlük stratejilerine ilişkin olarak medya ve sosyal medya erişim ve ziyaret oranlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Proje ofisinin yapılandırılması konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıcai 6 ay sonra yapılacak olan bir sonraki Yönlendirme Komitesi Toplantısına kadar planlanan faaliyetler katılımcıların görüşüne sunuldu. Toplantının ikinci kısmında Yönlendirme Komitesi üyeleri mevcut duruma ilişkin görüşleri yanı sıra projeye sunabilecekleri katkı ve destek konusunda görüşlerini paylaştı.

İkinci Yönlendirme Komitesi toplantısında, projeye ilişkin dönüm noktaları olan ilk bursların yatırılması, dil kursu başvurularının alınması, mentorlük sisteminin başlaması gibi projenin hedeflerine ilişkin ilk uygulama sonuçları katılımcılar ile paylaşıldı. Toplantıda, projenin ilerleyen zamanlarında da Türkiye’de yüksek öğrenim alanındaki gelişmelere katkıda bulunmaya devam edeceğini vurgulanmıştır.