This project is funded by the European Union.

Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

هذا المشروع ممول من الاتحاد الأوروبي.

Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

14-09-2023

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ESPS Projesi kapsamında; Yükseköğretim öğrencileri için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen burs başvuruları 20 Eylül-1 Kasım 2023 tarihleri arasında alınacağı belirtildi. ESPS burs başvuru sonuçları 1 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.

Lisans düzeyinde bir akademik yılda 360 Euro burs, 500 Euro’ya kadar katkı payı/öğrenim ücreti, Lisansüstü düzeyinde bir akademik yılda 540 Euro burs 500 Euro’ya kadar katkı payı/öğrenim ücreti verileceği belirtildi.

23 ilde bulunan (İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Eskişehir, Karabük, Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Trabzon, Erzurum, Van, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay) lisans veya lisansüstü düzeylerinde üniversite eğitimi gören Türk vatandaşı, uluslararası koruma altında veya geçici koruma altında olan; Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Edebiyat, Eğitim, Hukuk, Dil, Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp ve İletişim Fakülteleri ile bu fakültelerle ilişkili alanlarda eğitim gören öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecekler.